A nagy hőigényű áramkörök, tipikusan a LED-del működő világítómodulok speciális hordozójú nyáklemezek felhasználását igénylik.

A hagyományos FR4-es hordozójú lemezeknél a hőelvezetés csak kétoldalas formában igen nagyszámú galvanizált átvezető furattal oldható meg korlátozott mértékben.

g
A valódi megoldást az alumínium hordozójú IMS lemezek alkalmazása jelenti. Ezek a lemezek 0,5 mm-től 5mm vastagságú alumíniumlemezre épülnek 18-135 mikron vastagságú ábrakialakításra alkalmas rézfelülettel. Az alumínium lemez és a rézfólia között elválasztó dielektrikum található magas átütőszilárdsággal. Az áramkörök felületszerelt LED-ek, vagy nagyobb teljesítményű alkatrészek elhelyezésére alkalmasak. A hőelvezetés 1-3 W/mK között van. Az alumínium hordozó vastagsága növeli a hőeloszlást és a hőelvezetést. Természetesen az alumínium hordozó hűtéséről normál, vagy mesterséges szellőzéssel gondoskodni kell.

Az SOS PCB Kft. alumínium hordozójú IMS lemezek előállításával is foglalkozik. Mint alapmegoldás ajánljuk az 1,5 mm vastagságú 100mikron dielektrikummal és 35 mikron vastagságú rézfóliával rendelkező egyoldalas áramkörök megrendelését.

Felhívjuk a tervező kollegák figyelmét,hogy szigetelési okokból a panelek élétől, illetve a technológiai furatok, kivágások szélétől a vezető felületnek legalább 0,5 mm távolságot szükséges tartani.

Ezen kívül szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy cégünknél bevezetésre került az eddig ismert galván-ón technológia mellett, a szelektív ónbevonat készítése is, amely teljes mértékben illeszkedik a gépi és a kézi beültetési igényekhez. Mindkét ónozási rendszer 100%-ban ólommentes. Továbbiakban a szelektív-ón technológia lehetővé teszi, hogy az eddigi hagyományos kivitel mellett vállaljuk a nyomtatott áramkörök teljes előkészítését gépi ültetéshez:

\

Paszta- ill. ragasztóklisé

készítése
az adott táblaméretben
f

Kontúrmart vagy törhető marás, VCUT

tetszőleges méretû táblában (VCUT esetén min. táblaméret 100×100 mm, montírozás esetén táblában marad)

Digitális állomány

generálása

Továbbra is várjuk megrendelését, 1-14 rétegig nyomtatott áramkörök készítésére